هر آنچه که درباره ماساژ باید بدونید
شاید باور این مسئله که تاریخچه ماساژ درمانی به بیش از ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد بسیار دشوار باشد ولی تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان و تاریخدانان این مسئله را اثبات کرده است. این موضوع را میتوانید در کتاب طب داخلی چین نیز به صورت کامل مطالعه کنید. در آن زمانها از ماساژ برای درمان فلج و تب و لرز استفاده میکردهاند، البته ماساژ به همراه ورزشهای مختلف.
در این کتاب اشاره شده است که حدود ۴۰۰ سال قبل بقراط استفاده از مالش و ماساژ را بهترین درمان برای آسیبهای ورزشی و جنگی بیان کرده و به پزشکان نیز این مسئله را توصیه کرده است. با مطالعه تاریخ متوجه خواهید شد که ژاپنیها و چینیها و همچنین تمدنهایی مانند مصر، عراب و رومیها از ماساژ درمانی در درمانهای خود بهره میبردند.
هنریک لینگ را میتوان موسس ماساژ درمانی به سبک نوین دانست که برپایه ماساژ و ورزش بنا شده است. این روش از درمان، بوسیله جورج و چارلز تیلور وارد کشور آمریکا شده است.
ماساژ درمانی چیست؟
تعریفهای مختلفی برای ماساژ درمانی میتوان پیدا کرد ولی شاید بتوان به صورت کامل ماساژ درمانی را اینگونه تعریف کرد:
فشار دادن و مالش دادن (دست ورزی) بافتهای نرم، عضلات و تاندونهای بدن به منظور بهبود درد ناشی از صدمات و ضربهها و کاهش درد ناشی از آنها را ماساژ درمانی میگویند.
میزان فشار دستها در دست ورزی ماساژ نسبت به نوع و تکنیک استفاده شده در ماساژ متفاوت میباشد. امروزه شاید بتوان گفت میلیونها نفر از این روش برای کاهش درد خود استفاده میکنند.
بنا به گفته منابع مختلف و معتبر جهانی در دنیا بیش از ۸۰ نوع ماساژ درمانی وجود دارد ولی میتوان این ۸۰ نوع را به ۵ سبک مختلف تقسیم بندی کرد. در ادامه این ۵ سبک را به صورت مختصر برای شما بیان خواهیم کرد.
ماساژ درمانی به سبک شرقی: همانطور که از نام این سبک مشخص است، ماساژ شرقی برگرفته است طب سنتی چین میباشد. در این روش از تکنیکهای اطبا چینی استفاده میشود و بیشتر بر روی طب فشاری تمرکز دارد.
ماساژ درمانی به سبک غربی:
این نوع ماساژ درمانی بسیار مدرنتر از روش شرقی میباشد و برپایه متدهای امروزیتر بنا شده است. ماساژ شرفی بیشتر بر روی اعصاب تمرکز دارد و از ورزشهای مختلف و متفاوت کمک میگیرد. تکنیکهای استفاده از دست و ماساژ دادن عضلات این روش بسیار مشکل میباشد و کار هر کسی نیست.
سبک اروپایی ماساژ: این سبک بسیار به سبک غربی شبیه میباشد و بر اساس فیزیولوژی و آناتومی بنا شده است. در سبک اروپایی از ۵ تکنیک دست استفاده میشود.
سبک اصلاح حرکت: این سبک بر ساختار حرکتی بدن انسان تاکید دارد. به این صورت که با اصلاح الگوهای بد حرکتی و استفاده از حرکات مختلف دست بر روی عضلات سعی میکند که حرکت را برای بدن آسانتر کند.
سبک افزایش انرژی: در این سبک دستهای شخص ماساژ دهنده بر روی حوزههای انرژی بدن حرکت داده میشود. یکی از انواع ساماژ درمانیها که به این سبک انجام میشود روش درمان قطبی میباشد.
البته این مورد نیز قابل بیان است که برخی از روشهای مختلف ماساژ درمانی ترکیبی از این سبکها را در خود دارند و ماساژ دهندهها نیز از ترکیبی از روشها استفاده میکنند، بر اساس نوع بیماری و درد بیمار.
حال که با انواع مختلف ماساژ و سبکهای مختلفی که در آن استفاده میشود آشنا شدید باید بدانید که ماساژ درمانی چه فوایدی دارد و به چه دلیل باید از آن استفاده کرد؟
فواید بسیار زیادی در درمان با ماساژ نهان است که شاید نتوان در یک مطلب به همگی آنها اشارده کرد. اما در ادامه، برخی از مهمترین فواید آن را برای شما بیان خواهیم کرد.
تسکین دهنده دردهای مزمن:
دردهای مزمن بدن باعث میشوند که انسان نتواند به کارهای عادی و مورد علاقه خود بپردازد به همین دلیل هم باید بر روی چنین دردهایی بسیار حساس باشید. ماساژ درمانی میتواند به مرور زمان این دردهای مزمن را کاهش داده و از بین ببرد. از جمله عوارض وجود درد مزمن در بدن خواب آلودگی و افسردگی و استرس و اضطراب میباشد.
از بین بردن استرس:
اولین چیزی که بعد از بیان کلمه ماساژ به فکر میرسد احساس راحتی و آرامش میباشد. ماساژ درمانی بهترین راه برای کاهش استرسهای ناشی از کار و مشکلات و دیگر استرسها میباشد.
کاهش دردهای عضلانی:
نتایج نشان میدهد که کسانی که دردعضلانی دارند اگر ۲ جلسه ماساژ درمانی به طول ۱۰ دقیقه یا بیشتر داشته باشند بسیار سریعتر درمان میشوند. بهبود کوفتگی، رفع خستگی و کاهش درد در ناحیه مورد نظر از فواید استفاده از ماساژ در درمان درهای عضلانی میباشد.
دیگر فواید:
- رفع اختلالات گوارشی
- درمان کامل انواع سردرد
- درمان بی خوابی مربوط به استرس
- بهبود صدمات بافتی
- بهبود آسبهای ورزشی
- درمان دردهای گیجگاهی